a könyves piactér - könyvújdonságok, használat könyvek, hírek - Könyvrendelés.hu



Házi készítésű tejtermékek - Házi praktikák

a könyves piactér - Könyvrendelés.hu | 2010-02-01 10:24:28

Mikroorganizmusok a tejfeldolgozásban Túlságosan nagyfokú mikroorganizmus-szennyezettség következményei és okai A patogén (kórokozó) baktériumok szaporodásának gátlása Hűtés Savanyítás Száraz környezet Tisztítaság Nemkívánatos mikroorganizmusok a tejben és a tejtermékekben (vajsavbacilus)



 Staphylococcus aureus
Listeria (lisztériák)
Coliformok/E. coli (ún. szennyeződés)
Szalmonellák
Campylobacter jejuni
Tuberkulózisokozók
Élesztők
Penészgombák
Vírusok

A tej kezelése
A tej pasztőrözése
A tej homogenizálása
A tej standardizálása

A tej szerepe a táplálkozásban
Beltartalom
Táplálkozás-élettani jelentőség
Fehérjék
Szénhidrátok (tejcukor/laktóz)
Zsírok
Ásványi anyagok
Vitaminok

Higiéniai és környezeti feltételek
Személyi higiénia
A munkahellyel és az eszközökkel szemben támasztott követelmények
HACCP higiéniai program

A tejfeldolgozás segédanyagai
Baktériumkultúrák
Kalciumklorid (CaCl2)
Oltóenzim
Tejsav

Fűszerek és gyógynövények

Hasznos eszközök
Hőmérő
Befüggeszthető termosztát
Sajtkádak
Pipetták
pH-érték mérő tesztcsíkok
Vaj víztartalmának mérése

A tejtermékek készítése
Savanyútej-termékek készítése
Savanyútej-készítés
Tejföl készítése
Kefir készítése
Joghurt készítése (állományát biztosan megtartó típus)
Gyümölcsjoghurt készítése
Ivójoghurt készítése
Friss szemcsés sajt készítése
Túró készítése
Krémtúró készítése
Zöldfűszeres rétegelt sajt készítése
Savanyú túró készítése
Stájersajt készítése
Krémtúróból készült termékek
Rollino készítése
Friss-sajt golyócskák készítése
Túrókocka készítése
Szendvicskrémek készítése
Tejszínkészítmények
Tejszín készítése vajkészítéshez
Vajzsír készítése
A savó hasznosítása
Savóital készítése
Sajt készítése
A sajtkészítés során előforduló fogalmak
A sajt készítését befolyásoló tényezők
Sajtreceptek
A sajt sózása
A sajt érlelése
Tejtermékek tárolása
Sajthibák

Receptek

Minőségvizsgálat érzékszervi értékeléssel
 
Tejtermékek a szépségápolásban

Egyes tejtermékekre vonatkozó hazai előírások
A tejtermékekre vonatkozó követelmények

A könyv ára: 2495,-
Ön 15%-kal kedvezőbb áron rendelheti meg: 2120,-


Dusza Márta
mdusza@hdsnet.hu
20/448-94-38








Országos Széchényi Könyvtár

Az ISBN (International Standard Book Number = Nemzetközi Szabványos Könyvazonosító)
http://www.oszk.hu/isbn_ismn

OSZK katalógusok, adatbázisok

http://www.oszk.hu/oszk_katalogusok
NEKTÁR - Központi Katalógus, Audiovizuális dokumentumok, Fotótér, Földabrosz, 1956 – történelem röplapokon, Hangtár , Cédulakatalógusok, Különgyűjtemények katalógusai, kutatási segédletek

Könyv webáruház - Akár 24 órán belüli szállítás

https://www.book24.hu/
Kiemelt ajánlatok, bestseller könyvek vagy igazi ritkaságok, magával ragadó történetek.

Olcsókönyvek.hu - Könyvek 25% kedvezménnyel

https://www.olcsokonyvek.hu/
Válogass több mint 40.000 cím közül, magyar és külföldi írók sikerkönyveiből! Rendelj...

Édesvíz Kiadó - Válogass Könyveink Közt Online

https://www.edesviz.hu/
Könyveinkre egész évben min 30%-os kiadói kedvezményt biztosítunk. Válogass kedvedre! Látogass el oldalunkra és válogass kinálatunkból, mely több száz könyvet tartalmaz!

Akár ingyenes kiszállítás - Magyar szerzők könyvei

https://shop.newlinekiado.hu/
Vásárolj könyvet, vagy e-könyvet otthonról, biztonságosan, néhány kattintással. Állandó kedvezmények, gyors kiszolgálás, akár ingyenes kiszállítás.
Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Google Könyvek

Keress a világ legátfogóbb teljes szöveges könyvindexében. https://books.google.hu/