Regény
Pálffy Gyula: Kopogtat a világvége

Korunk időszerű problémája, az emberiséget fenyegető veszélye: a klímakatasztrófa, a 21. század emberének - önmaga okozta - kálváriája, miután számára már kicsinek bizonyul a Földgolyó.

 "Az emberfaj sárkányfog-vetemény:
Nincsen remény! nincsen remény!"
Vörösmarty Mihály

Korunk időszerű problémája, az emberiséget fenyegető veszélye: a klímakatasztrófa, a 21. század emberének - önmaga okozta - kálváriája, miután számára már kicsinek bizonyul a Földgolyó. A könyv erről a lehetséges, bizonytalansággal teli jövőről szól, arról, hogy a civilizáció alkonyához érkeznek el a regény holland és magyar szereplői. Az egyre mélyülő, több kontinenst is érintő eszmei és társadalmi zűrzavarban a Párizsban működő Viribus Unitis Komité igyekszik úrrá lenni az egyre kilátástalanabbá váló helyzeten. A végszükség világstratégiát követel.
Érdekfeszítő nagyregényt tart kezében az olvasó, melyben fantasztikusnak tűnő, ám mégis valós veszélyek kísérik a hősök kalandos útját, amely Hollandiából indul, majd Magyarországon keresztül érinti Európát és Észak-Afrikát, mígnem a menekülők vesszőfutása a németországi Königsee körüli hegyekben ér véget. Pálffy Gyula, a nyugalmazott mellkassebész-professzor negyedik könyve a Rozehán Neti (2003), a Proletár dekameron (2005) és a Gaudeamus (2007) után ismét szellemi kalandot és az emberiség jövőjével kapcsolatos töprengő elmélkedést ígér.
[ Forrás: Online rendelés ]Pro Pannonia Kiadói Alapítvány

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Új hozzászólás:

Ellenőrző kód: Írja be a képen látható karaktereket a mezőbe!