Ivo Andric méltán világsikert aratott, Nobel-díjjal jutalmazott regénye hatalmas szándékú vállalkozás kiérlelt megvalósulása
[ Forrás: General Press Kiadó ]
Szomorú és fájó (ijesztő?, kétségbe ejtő?) az ismert megállapítás: életünkben minden esemény, minden várt és nem várt mozzanat, bármi, ami történik, véletlenszerű és esetleges. Az egyetlen biztosan tudható (számítható) pont a vég, a halál.
[ Forrás: Online rendelés ]
A "történelmi korrajz Somogy históriájának egy kevésbé. ismert fejezetét idézi fel. A történet előterében az 1800. évi inszurrekció - a Napóleon elleni nemesi felkelés - megyei balsikere rajzolódik ki, mely lázadáshoz, majd véres megtorláshoz >vezette< a kényszerű újoncozást.
[ Forrás: Online rendelés ]
Korunk időszerű problémája, az emberiséget fenyegető veszélye: a klímakatasztrófa, a 21. század emberének - önmaga okozta - kálváriája, miután számára már kicsinek bizonyul a Földgolyó.
[ Forrás: Online rendelés ]
Lucien Fairchild, Strathmore kilencedik grófja gyermekkorában tragikus körülmények között elveszítette szüleit és ikerhúgát.
[ Forrás: General Press Kiadó ]
A szerető férj és odaadó apa, Miles Ryan harmonikus élete semmivé foszlott azon a napon, amikor felesége meghalt egy cserbenhagyásos balesetben.
[ Forrás: General Press Kiadó ]
A póruljártak: egy oxfordi professzor, egy nagyra becsült belgyógyász, egy elegáns francia műkereskedő és egy jóképű angol lord. Csupán egy dolog köti össze őket: egy szélhámosnak köszönhetően egyetlen éjszaka leforgása alatt mind a négy befektető elveszti mindenét. A csaló neve Harvey Metcalfe, egy briliáns elme, a megtévesztés nagymestere, rendkívül veszélyes férfi. Attól a bizonyos éjszakától kezdve pedig a négy áldozat célpontja.
[ Forrás: Generalpress ]
Samantha Harrigan lázasan készül a helyi rodeóra. A lótenyésztéssel foglalkozó nő nehéz időszakot tudhat a háta mögött, és alig várja, hogy a gondjait elfeledve elmerülhessen a nyüzsgő forgatagban. Ám a tervezett szórakozás rémálomba fordul… Sam egy ló bántalmazását próbálja megakadályozni, ám végül a rendőrségi fogdában végzi. Vele együtt letartóztatják a jóképű, fiatal állatorvost is, Tucker Coultert, aki a segítségére sietett a rodeón.
[ Forrás: Generalpress ]
A New York-i ikertornyok összeomlása utáni percekben egy szemtanú, a csődbe ment brit „üzletember”, Ronnie Wilson ráébred élete nagy lehetőségére: a káoszban nyomtalanul eltűnhet, és új életet kezdhet. Hat évvel később az angliai Brightonban találnak egy női csontvázat a csatornában; Roy Grace főfelügyelő – akinek kilenc éve eltűnt a felesége – csapatával Amerikáig és Ausztráliáig jut a nyomozás során.
[ Forrás: Generalpress ]
„Lélegzetelállító, valós idejű kaland… Izgalmas, sodró lendületű – és szokatlanul intelligens.” San Francisco Chronicle - Egy ősrégi, titkos testvériség - Egy pusztító erejű, új fegyver - És egy elképesztő célpont
[ Forrás: www.gabo.hu ]
A könyv a családon belüli erőszak által tönkretett gyerekkorról szóló bátor, lenyűgöző és perzselően őszinte történet. Andy McQuade sorsa rettenetes: szadista, alkoholista apja ütötte, verte és borzalmas lelki kegyetlenkedéseket követett el vele szemben. Tizenkét éves korában már látta, hogy ő is, családja is eleget szenvedett.
[ Forrás: www.gabo.hu ]
Megjelent az ETK Kiadó legújabb könyve, az Urak és gavallérok című D. Szabó Ede mű. Megjelent az ETK Kiadó legújabb könyve, az Urak és gavallérok című D. Szabó Ede mű, mely méltó történelmi nagyjaink hírnevéhez.
[ Forrás: www.etk-rt.hu ]