M E G J E L E N T ! Magyarország földtani atlasza országjáróknak című könyv 2. kiadása! A kötet a korábbinak javított és bővített kiadása, mely - a nagy érdeklődésre való tekintettel - magyar-angol mellett magyar-német nyelvű kötetben is olvasható.
Mark Henderson, a The Times természettudományi szerkesztője 50 közérthető és lebilincselő esszébe sűrítette a tudományágak e legifjabbikának központi gondolatait. Bemutatja, miként változtatta meg a genetikai kód megfejtése a földi életről alkotott felfogásunkat Darwin evolúcióelméletétől a legutóbbi – és ellentmondásosan megítélt – tudományos eredményekig.
[ Forrás: Megrendelhető: ]
Tényleg egyedül vagyunk a világegyetemben? Létezhetnek más, lakott világok? Vagy a sok száz megfigyelés csupán a szemtanúk fantáziájának terméke? Ahhoz, hogy megtudjuk, mi is az igazság mindezen rejtélyekkel kapcsolatban, végigkövetjük az ufológia történetét, elemzzük a leghíresebb eseteket és elutazunk azokra a helyekre, ahol leggyakrabban észlelnek megmagyarázhatatlan jelenségeket.
[ Forrás: Megrendelhető: ]
Természettudományi enciklopédia sorozat díszdobozban 1-16 kötet.
[ Forrás: Bővebb információ: ]
Kalauzunk érdekesebbnél érdekesebb állatokat mutat be a világ minden tájáról. A pöttömnyi hangyától a hatalmas elefántig. Nemcsak egyszeri olvasásra ajánlható, hiszen a különféle kérdések megválaszolásához újra meg újra leemelhetjük a polcról. Az alkalmazott tematika egyszerű kezelhetőséget biztosít: az egyes szócikkek végi utalások alapján könnyen fellapozhatjuk a rokon bejegyzéseket, és általuk még értékesebb információkhoz juthatunk.
[ Forrás: www.kossuth.hu ]
Valójában mit is jelent a globális felmelegedés? Valójában mit is jelent a globális felmelegedés? Ez az információkban gazdag kötet, sok száz képpel, illusztrációval mutatja be ezt a folyamatot, s mindazokat a megoldásokat, amelyekkel lassíthatjuk, illetve csökkenthetjük a bolygónkat fenyegető globális veszélyeket.
[ Forrás: www.kossuth.hu ]