A Húsvét-sziget lett volna egy eltűnt ősi kultúra utolsó védőbástyája? Milyen meglepő nyomok maradtak fenn elszigeteltségének köszönhetően? Mit ábrázolnak a moajok, a hatalmas kőarcok? Ősi legendák, tudományos elméletek és új feltételezések között haladunk bolygónk legtávolabbi szigetének felfedezése felé, amelyet lakói „a világ köldökének” neveznek.
[ Forrás: Megrendelhető: ]
A fényképekkel gazdagon illusztrált kötet a világ legfontosabb történelmi emlékhelyeit mutatja be azok átfogó szemelvényeként. Szerkesztője, Richard Cavendish és szakértői gárdája egyfajta tematikus világ körüli utazásra hívják az olvasót, az emberiség kulturális öröksége előtt tisztelegve.
[ Forrás: Gabo  ]
Célcsoport: Szegedre látogató turisták és a város lakói
[ Forrás: Grimm Kiadó ]
Az elképesztően gazdag, színes képanyaggal díszített könyv Kína 100 különleges helyét és helyszínét mutatja be. Ezeken keresztül ismertetve meg az olvasót a kínai kultúra hagyományainak, szokásainak és történelmének rejtelmeivel.
[ Forrás: www.kossuth.hu ]
Új útikönyvsorozatunk egyedülálló a magyar, sőt a nemzetközi könyvpiacon is. A 64 oldalas, színes kötetekhez saját idegenvezetőt mellékelünk! A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos részeit áttekintő, valamint az alapvető turisztikai információkat (szokások, fesztiválok, szállások, vendéglátóhelyek stb.) felsoroló, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz többórányi MP3 formátumú hangfelvétel tartozik.
[ Forrás: www.kossuth.hu ]
2006 áprilisában indítottuk útjára a Berlitz útikönyvek zsebkalauzait. A kisméretű, színes fotókkal illusztrált kötetek rövid történelmi áttekintés után bemutatják az adott ország vagy város legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. Minden kötet végén praktikus információkat talál az utazó, a többi között a helyi közlekedésről, üzleti nyitva tartásról, szálláshelyekről, éttermekről címmel és telefonszámmal.
[ Forrás: www.kossuth.hu ]