A jövő héten a piacra kerül Paulina Éva válaszkönyve, amelyben Csernus Imre nézeteivel és stílusával száll szembe.
a magyarországi könyvforgalom 2008-ban 67,6 milliárd forint volt, a tankönyvpiac forgalma 17,2 milliárd forint. A folyamatos átdolgozás eredményeképpen azonos kiadótól, azonos szerzőtől akár 2-3 különböző tankönyv kerül forgalomba. A Nemzeti Tankönyvkiadó 5,2 millió tankönyvet készített, háromezer tonna papírból!
2008 decemberében kezdődött cégünk, a Tessloff és Babilon Kiadó közös munkája a gyerekkönyv.hu-val. A pozitív tapasztalatok miatt úgy döntöttünk, hogy az oldal készítőinek új honlapján, a könyvrendelés.hu-n is aktívan jelen leszünk. Jónak tartjuk, hogy itt is felhívhatjuk a figyelmet megjelenő újdonságainkra, akcióinkra, eseményeinkre, méghozzá ingyenesen. Közös nyereményjáték lebonyolítására is van lehetőség, ezt is kipróbáltuk, eredményesen és sikeresen zajlott. Mindez hónapról hónapra növeli kiadónk honlapjainak látogatottságát, ezért a jövőben is élni fogunk az oldal által kínált lehetőségekkel. Bátran ajánlom a könyvkiadóknak az együttműködést a könyvrendelés.hu-val! Varga Enikő, Tessloff és Babilon Kiadó
Újra megnyitott a Bencés könyvesbolt! Szeptember 31-ig 15 % kedvezménnyel vásárolható meg minden ott kapható Harmat könyv! Az üzlet új címe: Károlyi Mihály u. 19.
[ Forrás: Harmat Kiadó ]
Alternatív Orange-díjas regény. Az Orange-díj az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb irodalmi díja. Bármely nemzet írónője megkaphatja olyan angol nyelvű regényéért, amit a díj átadását megelőző évben a szigetországban adtak ki.
Az Ön honlapjának látogatottsága hónapról hónapra növekszik? Van olyan hely, ahol ingyen reklámozhatja megjelent könyveit ? Ha igen, nincs szüksége ránk. Ha nem, kérjük olvassa el tájékoztatónkat.
Oktató, nyelvtanuló Manó szoftver 35%-os leárazása iskolakezdési akcióban! Óriási kedvezmény szeptember 31-ig!
[ Forrás: Bővebb információ: ]
Az Aposztróf Kiadó szerkesztősége és a Corvin Művelődési Ház közösen novellapályázatot hirdet. Tematikus megkötés nincs. Egy-egy szerző legfeljebb három művel pályázhat.
[ Forrás: Bővebb információ: ]
Lantos Péter: Sínek és sorsok című könyvbemutatója.
[ Forrás: Bővebb információ: ]
Kiadónk fél éve elegáns, új székházba költözött.
[ Forrás: Kossuth Kiadó ]
Az immár hagyományos őszi mesefesztiválon idén Európa országainak legismertebb meséi elevenednek meg.
[ Forrás: Bővebb információ: ]

[ Forrás: Bővebb információ: ]
A Fitz József könyv-díj az Oktatási és Kulturális Minisztérium díja. Az elbírálás technikai lebonyolítását az Magyar Könyvtárosok Egyesülete végzi
[ Forrás: General Press Kiadó ]
Irodalmi értékrendek, pályakezdés, érvényesülés kérdéskörében szervezi meg tanácskozását!
[ Forrás: Részletek ]
Regisztráljon! MOST ajándék könyvlámpa! Partnerünk a Hobbyrendelés.hu webáruház felajánlása, az első 200 felhasználónak szól.
[ Forrás: Hobbyrendelés.hu ]
Idén regény és novella kategóriában is Galaktikás írás nyerte a legrangosabb magyar scifi-elismerést, a Zsoldos Péter-díjat;
[ Forrás: Zsoldos Péter díjakat osztottak ki ]
Hogyan írjunk regényt, forgatókönyvet, novellát, színdarabot, rádiójátékot?
[ Forrás: Pannon Script ]
A 2009. évi Ünnepi Könyvhéten az Urak és gavallérok című nagysikerű, történelmi vonatkozású, könyvet a szerző, D. Szabó Ede június 7-én, délután 4 órakor dedikálja a 123. számú standon, a Vörösmarty téren. A könyv a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.
[ Forrás: D. Szabó Ede: Urak és gavallérok ]
AZ ELTE FÜVÉSZKERT ÉS A MI MICSODA KLUB A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG NAPJÁN MÁJUS 22-23-24-ÉN A FÜVÉSZKERTBEN (BP. VIII. ILLÉS U. 25.) különleges programokkal várja látogatóit
[ Forrás: http://www.mimicsoda.hu ]
A Pozsonyi Pagony gyerekkönyvkiadó és könyvesbolt másodszorra rendezi meg az Aranyvackor pályázatot. Az Aranyvackor-díjat független zsűri ítéli oda.
[ Forrás: www.pagony.hu ]
A 79. Ünnepi Könyvhét és a 7. Gyerekkönyvnapok kiadványainak jegyzéke. Dedikálások, Programok, Antológiák, Magyar Ver, Magyar Próza, Magyar dráma, Vegyes műfaj; Életrajz, levelezés, memoár, napló ; Irodalmi esszék, publicisztika; Irodalomtörténet, irodalmi tanulmányok; Nyelvészeti írások, szótár; Tanulmányok; történelem, politika; Filozófia, szociológia, szociográfia; Néprajz; Pszichológia, pszichiátria; Vallás, vallástudomány; Útleírás, úti napló; Ismeretterjesztés; Szakácskönyv; Gyermek és ifjúsági irodalom;
[ Forrás: www.unnepikonyvhet.hu ]