a könyves piactér - könyvújdonságok, használat könyvek, hírek - Könyvrendelés.huSzépirodalmi és fotós pályázat

a könyves piactér - Könyvrendelés.hu | 2023-05-10 21:52:39

Az erdő titkait mutathatják be saját tapasztalataikon keresztül a gyerekekSzépirodalmi és fotós pályázatot hirdet a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület 

Az erdő titkait mutathatják be saját tapasztalataikon keresztül a gyerekek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

Tavaly közel kétezer pályamű érkezett

2022-ben 816 szépirodalmi és 1016 természetfotós pályázatot küldtek be a fiatalok. A szervezők remélik, hogy az idei évben ezt is túlszárnyalja majd a jelentkezések száma.

A kategóriák első hat helyezettje értékes ajándékokkal lesz gazdagabb, a beérkezett pályaművekből pedig, (az Agrárminisztérium támogatásával) a hagyománynak megfelelően, idén is színvonalas mesekönyv készül. A kötetből minden versenyző kap majd egy-egy példányt, és az erdei iskolákba is eljuttatják. Az egyesület támogatásával pedig bárki polcán ott díszeleghet majd. 

Az idei a nyolcadik alkalom, hogy különleges természetvédelmi-irodalmi pályázatunkat meghirdetjük. A verseny célja, hogy a fiatalok saját, személyes tapasztalataikat írják le a természetjárásról. Idén külön kategóriaként már a fotós pályaműveket is nagy szeretettel várjuk a mesék és versek mellett. Ezeket Velünk élő természet gyerekszemmel címen, szintén három korcsoportban bíráljuk majd el” – árulta el Marincsák Ibolya, a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület elnöke, szervező. Hozzátette, a program évek óta tartó töretlen sikere abban rejlik, hogy „megunhatatlan” – a gyerekek a pályázattal együtt nőnek fel. 

Halász Judit az egyik fő támogató

A rendezvény szívügye Halász Judit Kossuth- és Jászai díjas színművésznőnek is, aki 2023-ban sem hagyja ki a színvonalas díjátadó-gálát, amelyet októberben rendeznek, a Vajdahunyad várában.

Hihetetlenül jó és hasznos ez a kezdeményezés! A zsenialitása abban rejlik, hogy a költészetet és az irodalmat az ökológiával, a természetvédelemmel köti össze. Fontos, hogy a gyerekek már kisebb korban megtanulják, hogy mindkettő az életünk szerves része! A Földet óvnunk kell, a költészet és irodalom pedig rengeteg erőt, gondolatot, pluszt ad kicsiknek és nagyoknak egyaránt” – mondta Halász Judit, a rendezvény fővédnöke.

Mind a fotós, mind a prózai és verses pályázatokat a http://www.nagyerdoertegyesulet.hu/ és weboldalon várják. Jelentkezni az egész országból, sőt, a magyar tannyelvű, határmenti településekről is lehet!

A témaválasztás során az egyetlen megkötés, hogy a szövegek és képek kapcsolódjanak az erdőhöz, a környezethez, a hazai természethez. A beérkező pályaműveket ismert szakemberekből álló zsűri bírálja majd el. A beküldési határidő: augusztus 20. éjfél.

Fotók (forrás: Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület / Pixabay)

Országos Széchényi Könyvtár

Az ISBN (International Standard Book Number = Nemzetközi Szabványos Könyvazonosító)
http://www.oszk.hu/isbn_ismn

OSZK katalógusok, adatbázisok

http://www.oszk.hu/oszk_katalogusok
NEKTÁR - Központi Katalógus, Audiovizuális dokumentumok, Fotótér, Földabrosz, 1956 – történelem röplapokon, Hangtár , Cédulakatalógusok, Különgyűjtemények katalógusai, kutatási segédletek

Könyv webáruház - Akár 24 órán belüli szállítás

https://www.book24.hu/
Kiemelt ajánlatok, bestseller könyvek vagy igazi ritkaságok, magával ragadó történetek.

Olcsókönyvek.hu - Könyvek 25% kedvezménnyel

https://www.olcsokonyvek.hu/
Válogass több mint 40.000 cím közül, magyar és külföldi írók sikerkönyveiből! Rendelj...

Édesvíz Kiadó - Válogass Könyveink Közt Online

https://www.edesviz.hu/
Könyveinkre egész évben min 30%-os kiadói kedvezményt biztosítunk. Válogass kedvedre! Látogass el oldalunkra és válogass kinálatunkból, mely több száz könyvet tartalmaz!

Akár ingyenes kiszállítás - Magyar szerzők könyvei

https://shop.newlinekiado.hu/
Vásárolj könyvet, vagy e-könyvet otthonról, biztonságosan, néhány kattintással. Állandó kedvezmények, gyors kiszolgálás, akár ingyenes kiszállítás.
Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Google Könyvek

Keress a világ legátfogóbb teljes szöveges könyvindexében. https://books.google.hu/